استیل باز

همه چیز در مورد فولاد و آلیاژهای آن

استیل باز

همه چیز در مورد فولاد و آلیاژهای آن

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۲ ثبت شده است

۳۱
ارديبهشت

رنگ کوره ای چیست و هر نوع چه کاربردی دارد؟
 

رنگ کوره ای

 

رنگ های ساختمانی و صنعتی به دلیل پیشرفت و به روز شدن بازار، وارد بازار می شوند و انواع مختلفی از آن ها پدیدار می شوند. تمامی این رنگ ها کاربرد های گوناگون و بسیاری دارند و هر کدام از آن ها از ترکیبات مخصوصی برای بهتر دیده شدن استفاده می کنند.

یکی از پر کاربردی ترین انواع این رنگ ها، رنگ کوره ای یا الکترواستاتیک است که برای طیف بسیاری از کاربردها استفاده می شود و افراد می توانند برای رنگ آمیزی انواع متفاوتی از سازه ها، آن را به کار گیرند. 

 

تعریف رنگ کوره

لازم است که بدانید یکی از انواع رنگ صنعتی، رنگ کوره است که این رنگ کوره به دو نوع متفاوت رنگ مایع و رنگ پودری تولید و یافت می شود.

 

این رنگ که با نام الکترواستاتیک نیز شهرت پیدا کرده است، کاربرد های وسیع و گوناگونی دارد که بخش بیشتر استفاده از آن برای رنگ آمیزی سطوح فلزی است. افراد زیادی هستند که رنگ کوره را به عنوان بهترین رنگ صنعتی می شناسند.

 

چراکه این رنگ ها تأثیرات مخرب بسیار کمی بر روی محیط زیست می گذارند. همچنین سلامت کاربران بسیاری که به طور مداوم با آن ها در تماس هستند، به خطر نمی افتد.

انتخاب کردن رنگ کوره به نوع پودری یا مایع کاملاً بستگی به کارخانه یا کاربرد آن دارد، اما گفته شده است که نوع پودری این رنگ ها برای استفاده در صنایع فلزی بهترین انتخاب است.

جالب است که بدانید این رنگ کوره در نگاه اول هیچ گونه تفاوتی با رنگ های صنعتی دیگر ندارد و اختلافاتی از آن ها وجود دارد که در حین کار و استفاده از این رنگ دیده می شود. کارگاه این نوع رنگ باید دمای برابر با ۲۳ الی ۲۴ درجه داشته باشند و این دما باید در تمام نقاط کارگاه یکسان باشد تا نتیجه کار به یک شکل شود.

 

مزیت های رنگ کوره

در ادامه مطلب قصد داریم شما را با مزیت استفاده از این نوع رنگ را آشنا کنیم و به طور کلی مزیت های رنگ‌کوره را ذکر کنیم:

این رنگ دارای کیفیت بسیار بالا برای صنعت خودروسازی است
از دوام و ماندگاری بالا و طول عمر فراوانی برخوردار است
به محیط زیست علاقه فراوانی دارد
به سرعت تمیز می شود
راندمان عملکرد بالایی دارد

 

 

انواع رنگ کوره

در اینجا می خواهیم شما را با دو رنگ کوره پودری و مایع آشنا کنیم و به مزیت های این دو بپردازیم.

 

1. رنگ کوره پودری

رنگ کوره ای

 

اولین رنگی که می خواهیم آن را بررسی کنیم، رنگ کوره پودری است. کاربرد این رنگ کوره معمولاً از انواع پودری آن بوده است و از محبوبیت و طرفداران بیشتری نسبت به انواع دیگر برخوردار است.

 

این نوع رنگ کوره دارای یک ماده پودری با پودرهای بسیار ریز و خشک است که با فشار آوردن به سطح مورد نظر پاشیده شده و بلافاصله پخته می شود تا به یک رنگ با دوام و زیبا تبدیل شود.

 

همچنین این پودر می تواند یک پلیمر یا ترموست باشد که به کمک مواد شیمیایی باعث تولید گرما شود و هنگامی که حرارت بسیاری به خود می گیرد، به این پودرهای ریز واکنش نشان می دهد.

زمان مورد استفاده برای حرارت دادن این پودر ها معمولاً ۱۰ دقیقه است و این کار باید در دمای بالای ۲۰۰ درجه سانتی گراد صورت بگیرد. همچنین زمانی که پودر در این دما قرار می گیرد، ذوب می شود و این گرما سبب می شود تا آن جذب شود.

 

ویژگی و مزیت رنگ‌ کوره ای پودری

این نوع رنگ به دلیل داشتن مزیت های فراوان از کاربرد بسیار گسترده ای برخوردار است. یکی از مزیت های آن تنوع بسیار آن است.

رنگ کوره پودری می تواند از اکریلیک، پلی اورتان، پلی استر، پلی استر اپوکسی یا رنگ اپوکسی تولید شده باشد و هر کدام از این مواد، پوشش گوناگونی را به وجود آورده باشد.

کاربران بسیاری وجود دارند که می خواهد به وسیله‌ی این پوشش طیف بزرگی از رنگ های مات و براق را روی وسایل خود اعمال کنند و از تنوع و کیفیت رنگ پودری استفاده کافی را ببرند.

کاربرد رنگ کوره پودری تنها به استفاده های صنعتی محدود نمی شود بلکه کاربران می توانند از آن ها برای رنگ آمیزی های خانگی نیز استفاده کنند. ویژگی های دیگری از این رنگ وجود دارد مانند ارزان بودن، ماندگار بودن و سازگاری بیشتر آن با محیط زیست.

 

2. رنگ کوره مایع

رنگ کوره ای

 

رنگ آمیزی با رنگ های کوره ای مایع به نوعی است که در آن رنگ بر اثر ایجاد یک میدان الکتریکی، از تفنگ به بیرون پاشیده می شود.

چنانچه قصد دارید که از انواع رنگ مایع برای رنگ آمیزی وسایل خود استفاده کنید، بهتر است مراحل سه گانه استفاده از آن را بدانید که این مراحل عبارت است از:

انجام زیرسازی
اعمال رنگ پایه
اعمال پوشش محافظ روی قطعه

کاربرد رنگ مایع در رنگ آمیزی وسایل گوناگونی وجود دارد که از بارز ترین آن ها می توان به رنگ آمیزی اتومبیل، مبلمان چوبی، سازه های فلزی و موارد دیگر اشاره کرد.
ویژگی و مزیت رنگ کوره ای مایع
کاربرد بسیار آسانی دارد
بدون نیاز به تجهیزات گران قیمت برای استفاده
قابل استفاده روی سطوح متفاوت
پیدا کردن قطعات و تجهیزات مورد نیاز
امکان مخلوط کردن رنگ ها
امکان لمس قطعه مورد نظر هنگام رنگ آمیزی
وزن کمتر لایه رنگ

 

کاربرد انواع رنگ کوره

مطمئنأ تا اینجا که مطالب بسیاری برایتان گفته شد، متوجه شده اید که این رنگ کوره کاربرد بسیار زیادی دارد و معمولاً از آن برای تمامی انواع رنگ آمیزی ها استفاده می کنند.

در ادامه مطلب نیز تعدادی از رایج ترین این رنگ ها و کاربرد های آن را بیان خواهیم کرد:

برجسته سازی تمامی درب های ساختمانی
رنگ آمیزی تمامی مبلمان فلزی
رنگ آمیزی تمامی بدنه خودرو
رنگ آمیزی وسایل منزل
رنگ آمیزی پروفیل های آهنی
رنگ آمیزی انواع اکسسوری های فلزی
رنگ آمیزی تخت های بیمارستان های متعدد

 

رنگ کوره ای

 

کاربرد رنگ کوره بسیار وسیع و گسترده است و افراد بسیاری می توانند از آن برای رنگ آمیزی های خانگی و همچنین صنعتی، استفاده کنند.

.

  • حمید ایمانی
۱۲
ارديبهشت

لوله استیل صنایع لبنی چه ویژگی‌هایی دارند؟

لوله استیل

 

لوله‌های استیل به دلیل ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصر به‌ فردی که دارند، در صنایع گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از مهم‌ترین صنایعی که با توجه به شرایط خاص خود از لوله‌های استنلس استیل استفاده می‌کند، صنایع شیری و لبنی هستند.

مشخصات لوله استیل صنایع شیری به ‌گونه‌ای است که استفاده از آن‌ها موجب حفظ کیفیت و بهداشت لبنیات می‌شود.

 

چرا از استنلس‌استیل در صنایع لبنی استفاده می‌شود؟

فولاد ضدزنگ بیش از هفتاد سال است که در صنعت لبنیات وارد شده است زیرا سطحی صاف و زیبا، مقاوم در برابر مواد شیمیایی و خوردگی، بادوام، با قابلیت تمیز کردن آسان و جلوگیری از پیشرفت آلودگی باکتریایی دارد.

این نوع از فولادها در ترکیبات خود دارای کروم و نیکل بوده و به همین دلیل مقاومت بسیار مناسبی در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی دارند.

 

در اینجا اشاره‌ای به مشخصات بارز لوله استیل می‌کنیم:

مقاوم در برابر خوردگی
استحکام کششی بالا
بسیار بادوام
مقاوم در برابر دما
شکل پذیری و ساخت آسان
هزینه نگهداری کم (بادوام طولانی)
ظاهر جذاب
بهداشتی و قابل ضدعفونی
سازگار با محیط زیست (قابل بازیافت)

 

استیل به‌ کار رفته در صنایع شیری، به ‌سادگی قابلیت ضدعفونی و تمیز شدن را داشته و از انتقال آلودگی جلوگیری می‌کند.

از سوی دیگر این مواد به ‌هیچ‌ عنوان با شیر و یا سایر مواد لبنی وارد واکنش نشده و به دلیل مقاومت بالایی که در برابر خوردگی و فرسایش دارند، می‌توانند عمر طولانی داشته باشند.

به‌ تمامی این مزایا، باید قابلیت تحمل فشار لوله‌های استیل را هم اضافه کرد که موجب شده تا توانایی جابه‌جایی و انتقال شیر را در دستگاه‌های مختلف داشته باشند.

 

لوله استیل

 

چه آلیاژهایی برای صنایع شیری مناسب هستند؟

همان‌طور که تا این جا متوجه شدید، لوله‌های استیل گزینه‌ای عالی برای صنایع شیری به شمار می‌روند. در این میان آلیاژهای فولاد ضدزنگ سری 300 کاربرد بالایی در چنین صنایعی پیدا کرده‌اند.

این گروه از استیل‌ها، آستنیتی و نگیر هستند و مقاومت بالایی در مقابل انواع خوردگی دارند.

در میان تمامی گریدهای موجود، دو لوله استیل 304 و 316 بهترین و مناسب‌ترین آلیاژهای استیل برای استفاده در صنایع شیری به شمار می‌روند.

تحمل فشار لوله‌های استیل 304 و 316 بسیار مناسب بوده و می‌توانند در خطوط تولید شیر مفید واقع شوند.

از سوی دیگر مشخصات فنی لوله‌های استیل 306 و 316 موجب شده تا در برابر خوردگی، زنگ‌زدگی و فرسودگی مقاومت بسیار مناسبی داشته باشند.

صنایع لبنی را می توان به بخش های مختلفی از جمله شیر، بستنی، لبنیات تازه (خامه، پنیرهای تازه، شیربرنج و غیره)، ترکیبات لبنی، پنیرهای رسیده و کره تقسیم کرد.

تجهیزات مورد استفاده برای هر یک از این بخش‌ها به گرید‌های مختلف فولاد ضدزنگ مانند فولاد ضد زنگ 304 و فولاد ضد زنگ 316 نیاز دارند.

تفاوت اصلی بین فولاد ضد زنگ 304 و 316 این است که 316 حاوی 2٪ تا 3٪ مولیبدن است و 304 مولیبدن ندارد.

مولیبدن برای بهبود مقاومت در برابر خوردگی در برابر کلریدها (مانند آب دریا) اضافه می‌شود. بنابراین، در حالی که فولاد ضد زنگ 316 به طور کلی در برابر خوردگی مقاوم تر از 304 می‌باشد، ولی بسته به ماهیت محیط خورنده، نرخ خوردگی 304 و 316 می تواند مشابه باشد.

پس با توجه به قیمت پایین‌تر 304، استفاده از این آلیاژ در صنعت رایج‌تر است و 316 در موارد خاص‌تری استفاده می‌شود.

 

مشخصات لوله استیل صنایع شیری

درصورتی‌که متخصصین قصد استفاده از لوله‌های استیل در صنایع شیری را داشته باشند، لازم است تا با مشخصات فنی لوله‌های استیل آشنایی پیدا کنند.

این لوله‌ها در شاخه‌های 6 متری و گاهی کوتاه‌تر به بازار عرضه می‌شوند. آلیاژ رایج برای استفاده در صنایع شیری، 304 و 316 است.

از سوی دیگر ضخامت این لوله‌ها نیز معمولاً 1 تا 1.5 میلی‌متر می‌باشد. از آن جایی که این ضخامت به‌صورت مستقیم بر روی تحمل فشار لوله‌های استیل تأثیرگذار است، توجه به آن دارای اهمیت بالایی است.

 

لوله استیل


ویژگی بارز و مهم لوله‌های صنایع شیر داخل پولیش بودن این لوله‌هاست.

 

به منظور جلوگیری از رسوب و چسبندگی مواد غذایی به سطح داخل لوله، این لوله‌ها را از داخل نیز پولیش کرده و صافی سطح داخل آنها را بسیار بالا می‌برند.

سطح صیقلی داخل لوله علاوه بر جلوگیری از چسبندگی و رسوب مواد غذایی و املاح باعث می‌شود پاکسازی و ضدعفونی داخل لوله‌ها به سادگی انجام شود. این مشخصه شاید مهمترین مشخصه این گروه از لوله‌ها باشد.

 

سایز لوله استیل صنایع شیری

از دیگر مشخصات فنی لوله‌های استیل مورد استفاده در صنایع شیری، سایز این لوله‌ها است. منظور از سایز لوله استیل صنایع شیری در واقع قطر خارجی این محصولات است.

قطر لوله‌های صنایع غذایی در ایران بر حسب میلی‌متر بیان میشود که معادل قطر اسمی اینچی است.

این لوله‌ها در قطرهای 12، 14، 16، 19، 20، 22، 28، 30، 32، 38، 42، 45، 48، 51، 63، 76 و 102 میلی‌متری در بازار عرضه می‌شوند.

انتخاب سایز به ‌عنوان یکی از مشخصات لوله استیل صنایع شیری به میزان دبی عبوری و همچنین نوع کاربرد بستگی خواهد داشت.

 

ویژگی‌های لوله‌های استیل صنایع شیری

لوله‌های استیل دارای مشخصات بسیار ویژه‌ای بوده که استفاده از آن‌ها را تا بدین اندازه در صنایع شیری و لبنی محبوب کرده است.

 

از مهم‌ترین این ویژگی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مقاومت در برابر حرارت و گرما
قابلیت شستشوی ساده و آسان
مقاوم در برابر خط‌وخش
قابلیت استفاده برای انواع پخت‌وپز
درخشان و مقاوم
بدون رنگ پس دادن و تأثیر بر روی مواد غذایی
مقاومت در برابر ساییدگی و فرسودگی
طول عمر بالا
عدم ایجاد آلودگی میکروبی
عدم واکنش‌پذیری
 

استیل در چه تجهیزاتی کاربرد دارد؟

لوله استیل

 

تا این جا به‌خوبی با مشخصات لوله استیل صنایع شیری آشنا شدید. متوجه شدید که به دلیل مزایای بسیار زیاد این تجهیزات، می‌توان از آن‌ها در صنایع شیری استفاده کرد. از این‌ رو می‌توان از آن در ساخت انواع تجهیزات صنایع لبنی و شیری استفاده کرد.

از استیل‌ها می‌توان در ساخت و تولید انواع دیگ‌ها، تجهیزات بسته‌بندی صنایع شیری، انواع لوله برای انتقال، انواع تجهیزات موجود در خط تولید و … استفاده کرد.

ورق‌های فولادی ضد زنگ 304 برای مخازن ذخیره سازی و یخچال پاستوریزه، مخازن فرآوری، قفسه‌های پنیر و سایر تجهیزات استفاده می‌شود.

ورق‌های فولادی ضد زنگ 316 برای پاستوریزه‌ با مبدل‌های حرارتی، ماشین آلات بسته‌بندی، تجهیزات فوق فیلتراسیون، مخازن فراوری و سایر تجهیزات استفاده می‌شود.

.

  • حمید ایمانی